Jalometallin Jalowalzzilla tavoitteena elvyttää
Pohjois-Suomen metallikulttuuria ja tuoda genreä tutummaksi

Promoottori Marco Järvenpäältä on vuosittain kyselty Jalometalli -festivaalin paluuta Ouluun kesäjuhlien joukkoon. Jalometalli on aktivoinut järjestäen kuluneena kesänä odotetun Nevski & The Prospects -keikan Oulun Club Teatrialla.

Jalometallin juuret ovat vahvat. Ensimmäisen kerran Jalometalli Metal Music Festival järjestettiin Kuusisaaressa miltei 20 vuotta sitten vuonna 2002. Tottakai festivaalin paluu puhututtaa vieläkin kahvipöytäkeskusteluissa.”, Järvenpää muistelee festivaalin alkuaikoja.

Jalometalli muistetaan myös kotimaan metalligenren keskuudessa vielä hyvin, ja siitä lähti myös idea järjestää metallitapahtuma laadukkaiden pohjoisten yhtyeiden tähdittämänä.

Tavoitteena illassa on tarjota raskasta metallimusiikkia niin sen ystäville, kuin myös genrestä kiinnostuneille. Jotta tapahtumaan olisi helppo tulla, myös pääsylippu laskettiin mahdollisimman alhaiseksi. Toivotamme kaikki kiinnostuneet ehdottomasti tervetulleiksi”, tunnelmoi Järvenpää.

Lauantaina 23.10. Club Teatrian lavalle nousee peräti seitsemän muun muassa melodisesta deathmetallista, doomsday metallista ja blackmetallista tunnettua yhtyettä. Päivän ohjelma starttaa jo kahdelta, joten luvassa on aimo kattaus sangen jaloa musiikkia.

Tapahtuma on otettu hyvin vastaan, ja kiinnostusta selvästi on. On myös tullut toivetta tehdä Jalowalzzista jatkuva tapahtumaketju. Selvästi myös metallimusiikille on kysyntää”, Järvenpää vihjaa.

Pohjoisen metallin juhlissa lavalle nousevat Kalmah, Mors Subita, Kypck, Thyrane, Kürøishi, Dark Flood ja From The Void.

Liput tapahtumaan myy Ticketmaster ja Prismat.
Nettilippukauppaan pääset klikkaamalla tästä!
Ennakkoliput alk. 15€ (sis. palvelumaksun)
VIP-Liput ennakkoon 35€
Liput ovelta 20€

Aikataulu on nyt julkaistu!
Ovet auki klo 14:00
From The Void klo 14:30
Kürøishi klo 15:45
Dark Flood klo 17:00
Thyrane klo 18:30
Kypck klo 20:00
Mors Subita klo 21:45
Kalmah klo 23:15

Teksti ja kuvat: Rami Ranta