Facebook on yksi käytetyimmistä tavoista tavoittaa kuluttajat nopeaa viestimistä varten. Me Club Teatrialla käytämme Facebook tapahtumia isona ilmoituskanavana uusien keikkojen ja konserttien julkaisussa ja ilmoituskanavana tapahtumapäivän lähestyessä. Julkaisemme virallisissa Facebook -tapahtumissa illan aikataulut ja vastaamme keikkaan liittyviin kysymyksiin. Vallitseva aika ja paikkansa vakiinnuttaneet striimikeikat ovat valitettavasti mahdollistaneet monille tahoille uusia tapoja tuottaa harmia ja disinformaatiota.

Uudet tavat koskevat huijausyrityksiä, joiden avulla asiakkaita yritetään johtaa harhaan tai saada antamaan maksutietoja. Club Teatria pyrkii tekemään kaikkensa, että virheelliset kommentit, julkaisut, sivut ja tapahtumat poistetaan mahdollisimman pian. Ohessa vinkkejä, kuinka erottaa huijaukset ja välttää niitä.

Havaitsemamme tavat huijata Facebook -tapahtumissa

Striimilinkit

Virallisia Club Teatrian infoja Facebookissa jakaa ainoastaan Club Teatria Oulu ja Club Teatria Tornio -sivut. Henkilökohtaiset profiilit eivät jaa virallisia tietoja. Club Teatrialla tapahtuvia tapahtumia ei lähtökohtaisesti striimata. Mikäli tapahtuma poikkeuksellisesti striimattaisiin, olisi striimilinkki saatavilla ainoastaan kotisivuiltamme www.teatria.com.

Useissa striimihuijauksissa on tavoitteena saada asiakas paljastamaan maksutietonsa tai antamaan sähköpostinsa jatkohuijausta varten.

Minulla on lippuja myynnissä

Lippujen myynti-ilmoituksissa pitää olla tarkkana. Useat huijausyritykset ovat englanniksi kirjoitettuja. Koska huijausmyyntiviestien havaitseminen on haastavaa Club Teatria poistaa kaikki lippujen jälleenmyynti-ilmoitukset Facebook -tapahtumista ja -sivuilta.

Myyntihuijauksissa tavoitteena on saada lipuista etukäteismaksu tai myydä toimimaton pdf-lippu. Ainoa varmasti turvallinen lipunmyyntiväylä on suoraan Ticketmasterin sivuilta tai viralliselta jälleenmyyjältä (kuten Prismat tai Club Teatria).

Huijaustapahtumat

Tuntemattomat tahot perustavat oikeita tapahtumasivuja imitoivia Facebook -tapahtumasivuja. Tapahtumissa tavoitteena on jakaa väärää informaatiota tai saada asiakas klikkaamaan väärää lipunmyyntilinkkiä. Virallisissa Facebook -tapahtumissa järjestäjänä on Club Teatria Oulu tai Club Teatria Tornio.

Myös huijaussivuja Club Teatria -nimellä on perustettu. Huijaussivun oikeasta tunnistat tykkääjämäärästä tai perustamisajankohdasta Club Teatria Oulu (yli 9 000 tykkääjää ja perustettu 12. lokakuuta 2018) tai Club Teatria Tornio (yli 14 000 tykkääjää ja 17. joulukuuta 2007).

Usein kysytty kysymys: Miksi huijaajia ei estetä?

Koska tapahtumat ovat omia kokonaisuuksiaan. Facebook -sivujemme estolistat eivät vaikuta tapahtumien kommentoijiin. Facebook -pääsivuilla estolistamme toimii, mutta uusia kommentoija-tilejä ilmestyy tasaiseen tahtiin.

Kuvat: Rami Ranta // kuvankaappaukset Facebookista
Teksti: Rami Ranta