Erikoisin tapahtumavuosi hetkeen saa päätöksen

Kulunut vuosi tapahtumien parissa on meille Club Teatrialla ollut ikimuistoinen – Niin hyvässä, kuin pahassa. Mainittakoon aluksi, että terveysviranomaisilta saamiemme tietojen mukaan Club Teatria Oulusta tai Club Teatria Torniosta ei ole koko vuoden aikana syntynyt yhtään koronatartuntaa tai tartuntaketjua. Nyt on aika vilkaista hetkeksi taaksepäin, miten vuosi on vaikuttanut meihin.

Korona saapui Suomeen, ja muutti tapahtumien pääpainopisteitä merkittävästi. Keväällä alkanut koronaviruspandemia vaikutti Club Teatrian kevätkauteen siirtämällä miltei 20 keikkaa tulevaisuuteen, viisi keikkaa päädyttiin perumaan ja kymmenien tapahtumien valmistelu päätettiin lopettaa. Odotus tulevaan keväällä oli vielä suuri, ja suurimman osan siirretyistä keikoista odotettiin ottavan aikansa syyskaudella.

Syksyn saapuessa odotus useista iloisista keikkailloista oli kuitenkin vaihtunut kiireeksi. Jokaista keikkaa tarkasteltiin yksilönä, jonka perusteella tehtiin arvioita keikan toteutumisen turvallisuudesta alueen tartuntatautitilanteeseen nähden. Syksyllä edessä oli peräti 31 keikan siirtäminen ja kahdeksan keikan peruminen kokonaan. Puhumattakaan lopetetuista tapahtumasuunnitelmista.

Uusi tilanne on opettanut henkilöstölle paljon, ja olemmekin päässeet hyödyntämään jo meillä talossa ollutta laaja-alaista osaamistamme muuttuvissa tilanteissa. Milloin on päädytty tekemään uusia turvallisuussuunnitelmia, ja milloin asennettu tapahtumavenuelle miltei sata metalliaitaa ohjaamaan eri lohkoissa asioivia asiakkaita.

Henkilökuntamme on omaksunut vuoden aikana entistä hektisemmän työrytmin hallituksen ja aluehallintoviraston ilmoittaessa uusista päätöksistä jopa vain parin päivän varoitusajalla. Siltikään mitään työtä ei ole tehty puolitehoilla. Olemme parhaamme mukaan pyrkineet tiedottamaan muutoksista, tarjoamaan ratkaisuja turvalliseen asiointiin ja varmistamaan turvallisuuden tapahtumavenuellamme.

Myös asiakkailta poikkeuksellinen vuosi on vaatinut osansa. Asiakkaiden on täytynyt luottaa meihin tapahtumajärjestäjänä, ja olla valmiita muutoksiin keikkapäivissä tai venueolosuhteissa. Moni on luottanut – kiitos siitä.

Club Teatria on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Oulun, että Tornion terveysviranomaisten kanssa, joilta olemme pyytäneet konsultaatiota turvalliseen tapahtumajärjestämiseen liittyen. Olemme olleet viikoittain yhteydessä viranomaisiin myös keikkojen järjestämisestä ja alueellisten rajoitusten huomioimisesta keikkatoiminnassa.

Tunnelma on tällä hetkellä odottava ja pelokkaasti toiveikas. Päästäisiinkö ensi vuonna takaisin lähemmäs normaalia ja juhlimaan yli sadasta eri tapahtumasta Club Teatrioissa. Ensi vuodelle keikkakalenterimme tarjoavat jo 24 erilaista keikkaa ja lisää tullaan julkaisemaan jo ennen joulua. Usko omaan tekemiseen ja toiminnan jatkumiseen on pidettävä yllä – juhlitaan taas kun aika on oikea.

Teksti ja kuvat: Rami Ranta

Haluatko tukea Club Teatriaa poikkeuksellisena aikana?

Club Teatria on avannut kannattajaosakeannin, jonka avulla livemusiikin diggarit ja keikoista nauttivat voivat osoittaa meille tukensa. 100€ Kannatusjäsenyydellä kannatusjäsen pääsee ainutkertaisille osakaskeikoille, sekä saa kutsuja valikoiduille Club Teatrian normaalikeikoille. Kannattajajäsenyys on hankinta, joka varmasti maksaa itsensä takaisin livekeikkojen jälleen käynnistyessä.