Aknestikin Suomirokkia läpäisi platinalevyrajan!

Club Teatrian lavalle 19. marraskuussa viimein nouseva 90-luvulta tunnettu Aknestik keräsi ansaitut platinalevyt Suomirokkia -kappaleesta. Aknestikin hittikappaleet elävät vieläkin, sen on huomannut myös yhtyeen solisti Jukka Takalo.

On mielenkiintoista, kuinka bändin suosio tuntuu vuonna 2002 päättyneen aktiiviuran jälkeen vain nousseen. Vaikka eivät ne keikat huonoja silloinkaan olleet, nyt tuntuu, että bändi on paremmassa iskussa kuin koskaan. Lauluntekijälle on todella merkityksellistä, että laulut jäävät elämään. Soolokeikoillani saan edelleen palautetta Aknestikin aikaisista lauluista, kuinka ne ovat olleet läsnä elämän tärkeillä hetkillä, Yölaulu, Jokapäivä, Muistatko Elina, Sata vuotta kaivossa, Kaunein, Avaruuden aikataulut, sekä Haukipudas ja niin edelleen.”, Takalo kertoo.

Yhtyeen paluu Oulun Club Teatrian lavalle on odotettu. Edellisen kerran Aknestik valtasi lavan 2019 Kolmas Nainen -yhtyeen kanssa jaettuna iltana. Alunperin tästäkin keikasta olisi päästy nauttimaan yli vuosi sitten, mutta viimein nyt neljän siirron jälkeen ysäripoppi raikuu Teatrialla.

On aivan mahtavaa päästä pitkästä aikaa isolle lavalle yhdessä Aknestikin kanssa. Tätä keikkaa varten on treenattu kohta kaksi vuotta kun päivämäärä on sattuneesta syystä siirtynyt useampaan kertaan eteenpäin. Nyt tätä herkkua on taas saatavilla. Teatrian keikalla on luvassa varsin tuhti kattaus Aknestik-biisejä kuuluisimmista harvemmin kuultuihin ralleihin. Jo muutamaa vuotta ennen ensimmäisiä Ilmakitaran maalmanmestaruuskisoja levytetty ”Ilmakitaroita tuulikaapissa” -on ollut harjoitusohjelmassa mukana. Myös Teatrialle esiintymään tulevan Supperheads-yhtyeen suosikkibiisi ”Surupusero” on tarkoitus esittää.”, tunnelmoi Takalo.

Yhtyeen kappaleista ehdottomasti tunnetuimmaksi on noussut Suomirokkia -kappale, joka on saavuttanut neljän miljoonan platinalevyn rajan 2010 -luvun kuunteluilla. Kappaleella on yli 5 000 000 toistokertaa.

”Veikkaan että perjantaina 19.11. Teatrialla nähdään paljon tuttuja naamoja.”, päättää Takalo.

Club Teatria toivottaa suuresti onnea koko yhtyeelle ja platinalevyt niin ikään saaneille tuottaja Janne Huotarille, sekä levy-yhtiö moguli Epe Heleniukselle.

Aknestikin lisäksi Club Teatrian lavalle perjanaina 19.11.2021 nousevat aktiivisen keikkailun jo lopettanut brittipop -yhtye Supperheads ja paikallinen Eetu Viinikka & Varttuneet -trio.

Erikoisvieraana esiintyvät brittipop-yhtye Supperheads piti hiljaisuutta 14 vuotta tehden välipaluukeikkansa 2018 kotikaupungissaan Rovaniemellä.

Supperheads ratsasti Suomessakin pienimuotoiseksi ilmiöksi nousseen brittipop-buumin aallonharjalla läpi kultaisen 90-luvun. Yhtye toimi aktiivisesti vuosina 1993-2001, julkaisi viisi albumia, esiintyi mediassa epäsuomalaisen itsevarmasti ja soitti toistasataa keikkaa ympäri maata.

Vaikka rovaniemeläislähtöinen Supperheads soi aikoinaan ahkerasti Radiomafiassa (entinen YleX), media nosti heitä esille ja keikoilla kävi hyvin väkeä, yhtyeen kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi. Melkein 20 vuoden taon jälkeen yhtye palaa soittamaan muutaman keikan yhdessä, kaikkien raikkaan kitarapopin ystävien iloksi.

Liput tapahtumaan myy Ticketmaster ja Prismat.
Nettilippukauppaan pääset klikkaamalla tästä!
Ennakkoliput alk. 29€ (sis. palvelumaksun)
VIP-Liput loppuunmyyty
Liput ovelta 35€

Kuvat: Keikkakuva Club Teatrialta: Jari Mattila | Platinalevykuva: Aknestik
Teksti: Rami Ranta